Friday, January 23, 2009

famili ceria..

ha..

kat sini,

aku nk cter sket serba serbi psl kluarga aku..

lanx korang ar nk bace ke x..

blog aku..

huahuahua

nama bpk aku Hj Damanhuri B Rajali,

beliau ar ktua kluarga aku..

haha

umor dia nk msok 68 taun..

mane x nye,

time aku lahir je,

umor dia dh 50 taun..

mak aku plak Siti Hasnah Bt Hj Muhd Dasuki..

seorang suri rumah yg amat penyayang,

bln 7 nie,

ckop la umor dia 55 taun..

jauh x jauh ar beza umor mak ngan bpk aku..

ha...

adik bradik aku 10 org,

aku ank yg ke 9,

2nd last ar...

tp rmai kengkwn aku ckp aku mcm ank last..

pehal ntah..

mepek je.

ank buah aku plak dh 16 org..

agknye ar,

rmai sgt,

malas nk kire..

x lame lg bertambah ar 2..

dgn kakak aku yg dh pregnant,

n abg aku yg nk kawen..

peh,

kluarga bsar 2..

tp ksian aku,

muda2 dh jd pakcik..

nk dipendekkan cter,

aku sgt suspek kat bpk aku..

dia bleh bsarkan adik bradik aku yg rmai nie dgn mumtaz skali..

base arb plak..

padhal dulu dia jd imam masjid jek..

gaji x ar byk sgt..

aku x dpt bayangkan abg2 ngan akak2 aku klau kuar pg holiday dulu mcm mane..

haha

tp best ar,

meriah..

bleh dikatakan kluarga aku lbey cenderung dlm bidang agama,

abg2 ngan akak2 aku kebanyakan jd ustaz ngan ustazah kat skola,

slaen keje kat pejabat agama..

abg yg kat ats aku pon tgh smbong blaja dlm bidang agama kat usim,

dia amek kos IT ngan Quran Sunnah kalo x slap aku..

mane x nye,

dr tadika kitorang dh blaja agama secara formal..

sume nie diwarisi drpd bpk aku ar..

bkas Imam Paduka Tuan..

haha

dr akak aku tg 1st,

smpai ar adik aku yg last,

drpd skola tadika,

smpai skola menengah..

skola sume same..

rekod 2..

tadika kat Taman Asuhan Kanak2 Islam,

skola rendah kat Sek Keb Klang ngan Sek Rndh Agama Kg Jawa,

skola menengah plak kat Hisamuddin..

tp,

mgkn aku akn pecahkan trdisi nie..

sbb cte2 aku nk jd pari2 gigi..

eh,

engineer ar..

x tau bleh jd ke x,

InsyaAllah..

aku tringin nk keje kat plantar minyak..

2la cter pasal aku..

2 comments:

fawa said...

wuhoo;
aku bace sume sume skali;
sonok famili kau;
besh btol,,;


muge cerie tiaptiap detik;
O_o
ihhi~

[S 0 y A][G 0 r g E 0 u S] said...

pnjg btol cte...